Szefowa kuchni w zamojskim Hotelu Mercure Zamość Stare Miasto co dwa miesiące do karty serwowanych przez siebie dań dołącza ofertę "tematyczną". Można tu było już jadać specjalności kuchni kresowej, greckiej, ormiańskiej, a lipiec i sierpień zarezerwowane zostały dla kuchni regionalnej.
Hotelowi goście mają więc okazję kosztować znakomitego chłodnika z jajkiem i świeżym koperkiem. Mogą zajadać się biłgorajskim pierogiem gryczanym, podsmażanym na maśle i popijać go kubkiem zsiadłego mleka. W karcie jest też smakowita faszerowana kaczka z sosem ze świeżych wiśni i kopytkami, a także przepyszna babka drożdżowa z jabłkami i cukrem pudrem.
Narobiliśmy Wam apetytu? Jeśli chcecie go zaspokoić, wybierzcie się do restauracji Hotelu Mercure Zamość Stare Miasto. Nasi Czytelnicy mają okazję wygrać voucher na kolację dla dwojga w konkursie na naszym facebookowym fanpage`u.
Należy polubić zamieszczony tam post, udostępnić go jako publiczny, a także polubić fanpage Hotelu Mercure Zamość Stare Miasto. W komentarzu zaś wstawić zdjęcie potrawy kuchni regionalnej z restauracji w Hotelu Mercure Zamość Stare Miasto.
Wygra fotografia, która zdobędzie najwięcej polubień, a jej autor otrzyma voucher wartości 200 złotych do restauracji Hotelu Mercure Zamość Stare Miasto. Konkurs trwa do 31 sierpnia.
Napisz komentarz
Komentarze